Prihod Sueckog kanala prepolovljen

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:37

Prihod Sueckog kanala prepolovljen

Egipatski predsednik Abdel Fatah Al Sisi rekao je danas da su prihodi Sueckog kanala pali na polovinu ove godine zbog uticaja napada Huta na brodove.

Govoreći o efektu rata između Izraela i Hamasa i drugih prekograničnih trvenja koje je taj sukob izazvao, Al Sisi je rekao da je "Suecki kanal, koji je Egiptu donosio skoro 10 milijardi godišnje", sada spao po prihodima za 40 do 50 procenata a Egipat mora da nastavi da izlazi u susret svojim finansijskim obavezama sa "kompanijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i partnerima", prenosi Teletrejder.

On je o tome govorio tokom konferencije sa naftnim kompanijama na događaju Egipatski enbergetski šou (EGYPES) 2024 koji se održava u Kairu a trajaće do srede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prihod Sueckog kanala prepolovljen

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2024, 09:41

Egipatski predsjednik Abdel Fatah Al Sisi rekao je danas da su prihodi Sueckog kanala pali na polovinu ove godine zbog uticaja napada Huta na brodove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.