Prihod MK grupe 600 miliona evra

Izvor: B92, 28.Dec.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihod "MK grupe" 600 miliona evra

Beograd -- Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je kazao da će ukupni prihod MK grupe u 2010. godine biti veći od 600 miliona evra.

"Uprkos recesiji, beležimo rast, jer smo na vreme predvideli dolazak ekonomske krize i uspešno predupredili njene negativne posledice", kazao je on.

Kostić je kazao i da je MK grupa za dve godine uložila više od 10 miliona evra u adaptaciju turističkog kompleksa na Kopaoniku i da očekuje da će ova turistička sezona biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znatno bolja, jer su cene niže i do 35 odsto.

On izjavio je da ta kompanija u narednim godinama namerava da najviše investira u obnovljive izbore energije.

"Obnovljivi izvori energije za MK grupu predstavljaju primarnu investiciju i najveći izazov. Zato smo tokom 2010. godine ušli u ozbiljne investicije kada su u pitanju projekati obnovljive energije vetra u Srbiji", kazao je on.

Kako je istakao Kostić, MK Grupa ima nameru da ulaže i u druge vidove obnovljivih izvora energije, kao što je biomasa. "MK grupa će izgraditi postrojenje za proizvodnju električne energije ili biogoriva iz ostataka poljoprivredne proizvodnje", rekao je on.

Kako se navodi na sajtu MK grupe, više od 35 povezanih preduzeća iz sastava te grupe aktivno je u poljoprivredi i poljoprivrednoj industriji, turizmu, upravljanju nekretninama, informacionim tehnologijama, finansijama i drugim oblastima.

U kompanijama koje pripadaju MK grupi u Srbiji i inostranstvu radi preko 5.000 zaposlenih. Sedište holdinga se nalazi u Beogradu, a MK grupa posluje i u Ukrajini, Rusiji i Belorusiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.