Previše revnosni čuvari Panteona prekinuli koncert

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše revnosni čuvari Panteona prekinuli koncert

Italijansko ministarstvo kulture naredilo je istragu povodom prekida jednog koncerta, četiri minuta pre kraja, kada su previše revnosni čuvari rimskog Panteona odlučili da zatvore spomenik, piše današnja italijanska štampa.

Video snimak, na kojem se čuje kako mnogi od 500 posetilaca protestuju, postavljen na sajt http://www.youtube.com/watć?v=R6NV7wQ6FsI, već su pogledale desetine hiljada ljudi.

Koncert je održan prošle nedelje, a jedna službenica i čuvar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Panteona primorali su ruski kvintet prekine koncert u čast Antonija Vivaldija, pre poslednjeg takta u trajanju od četiri minuta.

Ministar kulture Sandro Bondi izjavio je da je "zapanjen" i najavio kazne za osoblje Panteona koje se "ponelo na neprihvatljiv način".

Na snimku se čuje kako službenica objavljuje: "Danas je nedelja a Panteon se zatvara u 18 sati, pa se koncert sada završava".

Čuje se i publika koja pokušava aplauzima da ohrabri muzičare da završe nastup, i vidi neumoljiva službenica koja u pratnji čuvara primorava ruske muzičare da napuste scenu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.