Izvor: S media, 17.Mar.2012, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše posla tera žene da utehu traže u hrani

Ukoliko ste žena u životnom dobu između 30 i 55 godina i još ste pritom svakodnevno zatrpani poslovnim obvezama, imate veliku šansu da utehu potražite u hrani, rezultat je jednog finskog istraživanja, prenosi Hina.

Istraživanjem je utvrđeno da su žene koje su se žalile na 'izgaranje' na poslu češće pribegavale unošenju hrane kao metodi rešavanja stresa a ne zadovoljavanja gladi.

Štaviše, bile su sklonije nekontrolisanom jedenju - osećaju stalnu glad zbog koje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se hrana ne ispušta iz ruku dok nije sva pojedena.

Jeste li zadovoljni radnim okruženjem?

Hrana koja se udiše (VIDEO)

I kajgana postala luksuz

"One koje imaju osećaj izgaranja na poslu izloženije su emotivnom prejedanju i nekontrolisanom prejedanju i imaju poremećen mehanizam kojim bi se mogle postići promene u takvom ponašanju", ističe Nina Nevanpera s finskog instituta.

Ipak istraživanje nije pokazalo da izgaranje utiče na telesnu težinu žena. Polovina svih žena koje su se žalile na istrošenost na poslu imale su normalnu telesnu težinu.

"Ljudi mogu imati posao koji ih čini nesretnima ili biti u braku koji ih čini nesretnima i jedenje postaje jedno od retkih zadovoljstava u njihovim životima", kaže Pagoto.

(Metro-portal.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.