Pretpraznično raspoloženje i na Berzi

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretpraznično raspoloženje i na Berzi

Pretpraznično raspoloženje trgovcima obično nosi veći obim posla i prometa, ali ne i na tržištima akcija gde po nepisanom pravilu jenjava investiciona aktivnost

Tako je danas bilo i na Beogradskoj berzi gde je zabeležen vrlo mali promet, uz neznatno slabljenje oba berzanska indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 5,7 miliona dinara (48,6 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je minimalno skliznuo naniže zaključivši trgovanje na nivou od 753,18 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a BELEXlajn se stabilizovao na 1.566,65 poena, što je približno isti nivo kao poslednjeg trgovačkog dana prošle nedelje.

Najtrgovanija akcija je bilo beogradsko preduzeće za promet robe i usluga, Rimex, s prometom od 4,5 miliona dinara, po ceni od 2.600 dinara, neznatno nižoj nego na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Naftna industrija Srbije je pala za 2,2 procenta na 675 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" jedini registrovao rast cene od 1,6 odsto na 1.845 dinara, uz trgovanje vredno 0,1 milion dinara.

Prioritetne akcije duvanske industrije "Filip Moris" su se zadržale na nivou od 3.480 dinara, uz neveliku realizaciju, dok je Fintel Energija zaključila trgovanje u minusu od 0,6 procenata na 510 dinara, takođe uz mali promet.

Aktivnost stranih investitora na domaćem tržistu akcija je danas praktično zamrla, budući da su u ukupnom prometu imali udeo od samo 3,91 posto, i to u kupovini 4,57 procenata, a u prodaji 3,27 posto.

Na Berzi danas nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.