SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda

Projekat izgradnje gasovoda između Rusije i Nemačke može dovesti do uvođenja američkih sankcija zbog zabrinutosti za bezbednost, rekla je visoka zvaničnica Stejt departmenta Sandra Oudkirk.

Američka zvaničnica je rekla da se SAD protive gasovodu Severni tok 2 jer bi to, kako je navela, moglo da poveća "maligni uticaj" Rusije u Evropi.

Oudkirk, koja je pomoćnica zamenika državnog sekretara SAD, rekla je da bi taj gasovod preusmerio gas od Ukrajine, koja zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od tranzitnih taksi, a mogao bi i da omogući Rusiji instaliranje opreme za nadzor u Baltičkom moru.

Ona je rekla novinarima u Berlinu da SAD ulažu napore u cilju zaustavljanja tog projekta i dodala da je Kongres omogućio administraciji uvođenje sankcija u vezi sa projektom za gasovod.

"Bilo kakav projekat gasovoda... je na višem nivou rizika od sankcija", rekla je američka zvaničnica.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gasovod nosi rizik sankcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018

Američki zvaničnici izjavili su da projekat gasovoda između Rusije i Nemačke nosi rizik uvođenja sankcije SAD zbog bezbednosnih razloga, javlja Asošijeted pres (AP)...Visoki diplomata u Stejt departmentu Sandra Odkirk izjavila je da se SAD protive gasovodu Severni tok 2 jer može uvećati "maligni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.