Prepolovljena strana ulaganja u Makedoniji

Izvor: S media, 14.Avg.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepolovljena strana ulaganja u Makedoniji

Stranci su za pet meseci ove godine (januar-maj) u Makedoniji investirali samo 99 miliona evra, saopštila je makedonska centralna banka.

Najviše stranih ulaganja na mesečnom nivou u posmatranom periodu je stiglo u maju, 32 miliona evra. Gotovo 80 odsto te sume uložila je kompanija Džonson Mati u izgradnju fabrike autodelova u blizini Skoplja.

Razočaravajući podaci o stranim ulaganjima pokazuju da je trend stabilnog rasta tih investicija, koji je Makedonija beležila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslednjih godina, prekinut.

Prošle godine, prema podacima makedonske centralne banke, u Makedoniju, koja je te godine imala ekonomski rast od 5,5 odsto, slilo se 500 miliona evra investicija iz inostranstva.

Makedonska štampa prenosi da je od početka ekonomske krize većina kompanija zamrzla ili odustala od investicionih planova u Makedoniji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.