Preminuo sportski novinar Duško Korać

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo sportski novinar Duško Korać

BEOGRAD - Legendarni komentator Radio televizije Srbije (RTS) Duško Korać preminuo je u 61. godini ponedeljak ujutru u Beogradu, potvrđeno je za B92 u Urgentnom centru.

Koraću je pozlilo pre oko dve nedelje tokom prenosa odbojkaškog meča srpske lige u ženskoj konkurenciji.

Rođen je 1955. godine u Beranama, 1978. je počeo da radi za Radio televiziju Beograd, a iako diplomirani ekonomista, odbio je da se bavi tim sektorom zbog sporta, pa je decenijama bio poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << po strastvenim prenosima bazičnih sportova, pre svega atletike. Duško Korać sin je generala Dušana Koraća i TV urednice Zore Korać.

On je 2006. godine bio suspenedovan na mesec dana zbog "narušavanja profesionalnih principa tokom Evropskog prvenstva u atletici".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo sportski komentator Duško Korać

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2016

BEOGRAD - Sportski komentator i novinar RTS-a Duško Korać preminuo je u Beogradu...Korać je rođen 1955. godine u Ivangradu (današnje Berane) gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju...U Beograd je došao 1973. gdje je godinu dana studirao ekonomski fakultet...Korać će posebno ostati upamćen...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.