Preminuo Vladeta Jerotić

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Sep.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Vladeta Jerotić

BEOGRAD - Neuropsihijatar Vladeta Jerotić, akademik SANU, preminuo je jutros u Beogradu u 95. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Zadužbini Vladeta Jerotić.

Vladeta Jerotić bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i svestrani erudita.

Rođen je 2. avgusta 1924. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a zatim je specijalizirao neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju.

Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović".

Od 1985. do penzionisanja, kao profesor po pozivu, predavao je pastirsku psihologiju i medicinu na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Bio redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti (Odeljenja jezika i književnosti), član Medicinske akademije i od 1984. godine član Udruženja književnika Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.