Premijer Slovačke: Radnici iz Srbije, dođite kod nas

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Slovačke: Radnici iz Srbije, dođite kod nas

Radnici iz Srbije dobrodošli su u Slovačku i ako imaju dozvolu za rad garantovano im je da će imati platu istu kao i Slovaci, izjavio je danas u Beogradu premijer Slovačke Peter Pelegrini.

Foto: Mondo/Goran Sivački

"Evidentirali smo sve probleme koji su ranije imali radnici iz Srbije i uzrok svih tih problema bile su agencije, ni srpske ni slovačke već iz trećih zemalja. One su zloupotrebile poverenje ljudi iz Srbije", rekao je Pelegrini na zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić, upitan o statusu srpskih radnika u Slovačkoj.

U Slovačkoj je, kako je naveo, donet Zakon po kome se radnici iz Srbije izjednačavaju sa domaćim.

Premijer je pozvao sve građane Srbije koji planiraju da rade u Slovačkoj da posao traže direktno kod poslodavca, a ne preko agencija, koje su i bile uzrok problema jer su im obećale dobre plate, doble velike novce ali radnicima nisu isplatili zaradu.

Dodao je da je tim agencijama zabranjen rad u Slovačkoj, da radnici iz drugih zemalja nisu imali problem, te da je zbog toga donet samo zakon koji se odnosio na radnike iz Srbije.

NA TAJNOM ZADATKU: Srbi "robovi" u Samsungu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Radnici iz Srbije dobrodošli su u Slovačku"

Izvor: B92, 30.Maj.2019

Beograd -- Radnici iz Srbije dobrodošli su u Slovačku i grantovano im je da će imati platu istu kao i Slovaci, rekao je izjavio je premijer Slovačke Peter Pelegrini...Istakao je da su evidentirani svi problem koje su ranije imali radnici iz Srbije..."Uzrok svih tih problema bile su agencije, ni srpske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.