Izvor: B92, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Zastave i Džen. motorsa

Kragujevac -- Prema dostupnim najavama, moguće je buduća saradnja Grupe "Zastava vozila" i "Dženeral motorsa".

Radi se o proizvodnji "opelovog" modela u kragujevačkoj fabrici automobila. U saopštenju iz "Dženeral motorsa" se navodi da su pregovori o zajedničkoj saradnji na početku i da više od toga u ovom trenutku ne bi bilo prikladno iznositi, dok je iz Zastave rečeno da se čeka samo saglasnost Vlade Srbije, pod čijim je patronatom kragujevačka fabrika automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević juče je rekao da bi, pored proizvodnje "zastave 10" (punto), koja bi trebalo da počne u ovoj, do juna naredne godine u "Zastavi" trebalo da počne i proizvodnja jednog od "opelovih" modela.

Radojević nije precizirao koji bi to bio treći model automobila, čija je proizvodnja u Kragujevcu planirana za 2009. godinu. Nezvanično se, međutim, govori da je reč o "hjundaiju".

Opširnije na stranicama B92.biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.