Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduga rekonstrukcija nadvožnjaka pravi kolaps u Kraljevu

Rekonstrukcija nadvožnjaka, koji je jedini izlaz iz Kraljeva ka Ibarskoj magistrali, i preko kojeg dnevno prođe 10 hiljada vozila, pretvorila se u noćnu moru za mnoge vozače. Svakodnevni saobraćajni kolaps na raskrsnici ispred nadvožnjaka i kilometarske kolone u samo jednoj mogućoj ulici na izlazu iz Kraljeva, traju mesecima.

Zanimljivo je da je radove u jednom periodu stopirala inspekcija, a ima dana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kada na gradilištu nema nijednog radnika.

Izvor: N1

Rekonstrukcija nadvožnjaka u Kraljevu koja je počela u aprilu i u koju je samo na početku radova uloženo više od 60 miliona dinara, trebalo je da bude završena polovinom leta, odnosno posle 75 dana. To su obećavali iz "Puteva Srbije" koji su izvođači radova. Ali, od tada je prošlo više od 150 dana, i ne zna se kada će biti završena rekonstrukcija.

Zbog radova je privremeno morao da bude izmenjen režim saobraćaja. I odmah je došlo do kolapsa u saobraćaju. Kamioni i šleperi kojima je bio zabranjen saobraćaj kroz Kraljevo, sada moraju da koriste centralne ulice, jer je to jedini izlaz ka Ibarskoj magistrali.

Ali, najveći problem je što niko ne zna kada će rekonstrukcija biti završena, jer na gradilištu nema više od nekoliko radnika.

U jednom periodu od mesec dana, tokom septembra, nije bilo nikakvih radova, jer ih je građevinska inspekcija stopirala. Iz "Puteva Srbije" kažu da je razlog zbog kojeg je inspekcija zabranila nastavak radova bio taj što projekat nije odgovarao stanju na terenu.

"Radovi su nastavljeni krajem septembra na pozicijama koje su vezane za osnovni projekat, a za pozicije koje su vezane za promenu glavnih nosača, zabrana radova je i dalje na snazi. Naime, osnovnim projektom nije bilo planirano da se promeni jedanaest ivičnih nosača, ali uvidom na licu mesta i analizom stanja svih nosača, odlučeno da je promena neophodna. Trenutno na gornjem stroju mosta nije moguće raditi ništa vezano za polja tih zamenjujućih glavnih nosača i po odobrenju projekta od strane nadležnog ministarstva, krenuće radovi na navedenih jedanaest novih nosača”, kažu iz "Puteva Srbije".

Iz ovog preduzeća kažu da nije redak slučaj da se, nakon otvaranja konstrukcije nadvožnjaka, naknadno otkriju oštećenja i nedostaci što dovodi do produžetka radova i odlaganja datuma njegovog puštanja u saobraćaj.

Nadvožnjak je 1988. godine izgradio nekadašnja građevinska firma "Kablar" iz Kraljeva, a finansirali su ga opština i Republika.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gužve zbog nadvožnjaka u Kraljevu, niko ne zna kad će rekonstrukcija biti završena

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018

Rekonstrukcija nadvožnjaka, koji je jedini izlaz iz Kraljeva ka Ibarskoj magistrali, i preko kojeg dnevno prođe 10 hiljada vozila, pretvorila se u noćnu moru za mnoge vozače. Svakodnevni saobraćajni kolaps na raskrsnici ispred nadvožnjaka i kilometarske kolone u samo jednoj mogućoj ulici na izlazu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.