Pre usvajanja zakona uvesti red u Fond PIO

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre usvajanja zakona uvesti red u Fond PIO

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Cedomir Jovanović izjavio je danas da pre usvajanja izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju treba uvesti red u penzioni fond.

"Po pitanju reforme penzionog sistema nisu u pravu ni vlada ni sindikati", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, vlada nije u pravu jer ne razmišlja o posledicama svojih političkih i ekonomskih mera već isključivo o očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svog političkog rejtinga.

Potrebno više za suočavanje sa krizom

Jovanović je ocenio da je neodrživa postojeća penziona politika i da zabrinjava nastojanje sindikata da odbrane ona prava koja ni danas ne mogu da se ostvare i time zaustavlja proces transformacije zemlje, "insistirajući na lažnom socijalizmu".

Lider LDP-a je naveo da je apsolutno neprihvatljivo prolongirati raščišćavanje odnosa u penzionom fondu do 2013. godine.

"Ideje koje nam predlaže vlada, skrivajući se iza Međunarodnog monetarnog fonda, jesu ideje kojima se izbegava odgovornost i teret za političku nesposobnost prenosi na buduće generacije što je neprihvatljivo", kazao je Jovanović.

Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.