Poznat datum: Rusko - kinesko čudo za nekoliko dana

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat datum: Rusko - kinesko čudo za nekoliko dana

Dve strane železničkog mosta iz Jevrejske autonomne oblasti Rusije i Kine preko reke Amur biće spojene 20-23. marta, kaže glavni inženjer mosta Li Huačao.

Prema njegovim rečima, planirano je da izgradnja bude završena u julu. Očekuje se da će već ove godine biti pušten železnički saobraćaj.

Nižnjelenjinskoe-Tongđijang je prvi železnički most između Rusije i Kine. Njegova izgradnja započeta je 2014. godine. Dužina mosta iznosi više od 2,2 kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kojih je nešto više od 300 metara ruski deo, a više od 1,8 kilometara — kineski.

Prema ovom projektu nosivost iznosi oko 21 milion tona godišnje, a saobraćaj će se odvijati tokom cele godine. Osim toga, most će biti najkraći put za izvoz koncentrata rude gvožđa iz Kimkano-Sutarskog rudarsko-prerađivačkog kombinata u Kinu, prenosi Sputnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.