Poziv Italijanima da ulažu u Srbiju

Izvor: S media, 25.Sep.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv Italijanima da ulažu u Srbiju

Zamenik italijanskog ministra za ekonomski razvoj Adolfo Urso izjavio da postoje svi uslovi potrebni za investiranje u Srbiji. Poruku će preneti italijanskim preduzećima.

"To je poruka koju ćemo preneti italijanskim preduzećima: 'Dodjite, investirajte u ovaj deo Srbije, ostvarite partnerstvo sa srpskim preduzećima, kako bi zajednički išli putem razvoja", rekao je Urso prilikom susreta sa predsednikom Izvršnog veća AP Vojvodine Bojanom Pajtićem i predsednikom opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vršac Čedomirom Živkovićem.

"Vršac i ova regija imaju idealan geografski položaj, blizu su zemlje članice EU, a, sem toga, Srbija je već krenula putem integracija ka EU, a mi kao Italija dali smo svoju nužnu podršku", rekao je zamenik italijanskog ministra za ekonomski razvoj.

Urso je dodao da će pozitivno iskustvo italijanskih preduzeća koja već rade u Vojvodini sigurno biti pravi put za ostvarivanje kvalitativnog skoka koji će nužno dovesti do prisustva i drugih preduzeća iz Italije u Srbiji.

"Danas oko 6.000 ljudi u Vojvodini radi u italijanskim kompanijama, koje nisu na ekonomsku krizu odreagovale otpuštanjem radnika, već konsolidacijom proizvodnje", rekao je Pajtić.

"Želimo da predočimo naše komparativne prednosti kod ulaganja i verujemo da su one značajno veće u odnosu na prednosti, recimo, za investitore u Rumuniji", rekao je Pajtić.

On je naveo da se prednost ogleda kroz makroekonomsku klimu, niže poreze, infrastrukturu, "koja je spremna da odgovori na sve zahteve, kao što je tehnološki park u Vršcu".

"Spremni smo da realizujemo i autoput koji će povezati regione, što je značajno za italijanske investitore. Veoma važna komparativna prednost jesu i stimulativne mere Pokrajinske Vlade: za svako novo radno mesto u Vojvodini svakom investitoru opredeljujemo 1.300 evra, što je stimulativna mera za investitore u ovoj ekonomskoj krizi", rekao je predsednik Izvršnog veća.

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković je naglasio da je godinama blizina državne granice za vršačku opštinu bio nedostatak koji se danas pokazao kao prednost, i dodao da lokalna vlast želi tu prednost da iskoristi za dobrobit svih gradjana ove opštine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.