Povlačenje proizvoda u Srbiji: Rizik od povreda

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 15:41

Povlačenje proizvoda u Srbiji: Rizik od povreda

Sa tržišta u Srbiji se povlači proizvod nosači pedale bicikla robne marke Shimano.

Razlog povlačenja proizvoda je zbog rizika od povrede, objavljeno je na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Reč je o modelima FC-6800 (ULTEGRA), FC-R8000 (ULTEGRA), FC-9000 (DURA-ACE), РСR91 i FC-R9100 (DURA-ACE).

"Serija Holoutek 11 ((Hollowtech 11). Navedeni proizvod se nalazi na tržištu Republike Srbije počev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2017. godine. Datum proizvodnje nosača pedale bicikla se identifikuje po proizvodnom kodu na zadnjoj strani proizvoda", navodi se u saopštenju o povlačenju proizvoda.

Razlog povlačenja proizvoda je jer vanjski poklopac zakačenog brzinskog pogona može da počne da se odvaja tokom korišćenja bicikla, tako da vozač može da izgubi kontrolu nad biciklom, padne i zadobije povrede.

Takođe na sajtu NEPRO je istaknuto da će proizvođač izvršiti kontrolu bezbednosti proizvoda proizvedenih do 01.07.2019. godine. Ukoliko se tokom kontrole utvrdi kvar izvršiće se zamena proizvoda bez novčane nadoknade istim ili nosačem pedale veće vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.