Izvor: Blic, 10.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povišice zdravstvu, prosveti i opštinama

Zaposleni u zdravstvu i prosveti dobiće u aprilu jednokratnu pomoć od 3.000 dinara i povećanje zarada od pet odsto, najavljeno je juče na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.



Zaposleni u državnoj upravi, teritorijalnoj autonomiji i lokalnoj samoupravi će dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara i povećanje zarada od tri odsto, a zaposleni u oblasti kulture jednokratnu pomoć od 5.000 dinara. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević naglasio je da je inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o povećanju zarada i isplati dodataka potekla na sastanku predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima sindikata i da za cilj ima ublažavanje socijalnih posledica zbog rasta cena na tržištu. Povećanjem plata će u prosveti biti obuhvaćeno oko 120.000 zaposlenih, u lokalnoj samoupravi 22.000, a državnoj upravi oko 40.000 zaposlenih. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković očekuje da će predlog o povećanjima i pomoćima biti danas usvojen na sednici Vlade Srbije, jer se, kako je naveo, time ne ugrožava stabilnost budžeta. On je dodao da će na to sednici vlade biti usvojena i uredba kojom se povećavaju koeficijenti plata zaposlenima u lokalnoj upravi i teritorijalnoj autonomiji za 6,6 odsto i osnovica za dva odsto. Državni sekretar Ministarstva finansija Ranko Guzijan kazao je da je za povećanja primanja i jednokratne pomoći izdvojeno „do 500 miliona dinara, što je manje od 0,5 odsto od ukupne sume za plate za 2008. godinu koja iznosi 200 milijardi dinara".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.