Povežite Car Go sa Poreskom, da se vidi kako radimo

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povežite Car Go sa Poreskom, da se vidi kako radimo"

Udruženje građana "CarGo" podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da "poveže" CarGo sa Poreskom upravom.

Tako, bi, navode, nadležnim organima Srbije bio omogućen potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije.

"Kao nadležnom Ministarstvu, u čijem se sastavu kao organ uprave nalazi Poreska uprava, obraćamo vam se Inicijativom za povezivanje Poreske uprave na sistem za plaćanje Udruženja građana ''CarGo'' u partnerstvu i saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kompanijom CarGo“, navodi se u Inicijativi koja je dostavljena ministru finansija.

Predsednik Udruženja građana "CarGo“ Aleksandar Vučić zatražio je sastanak sa ministrom kako bi mu objasnio inicijativu.

"Od poreza se grade nove škole i vrtići, nove bolnice i domovi zdravlja, novi putevi i ustanove kulture. Zbog toga naš cilj je da sopstvenim primerom ukažemo na važnost savesnog poslovanja, izmirivanja svih obaveza prema državi, ali i da ukažemo kako zahvaljujući modernim i inovativnim tehnologijama Republika Srbija može da vrši efikasnu poresku kontrolu“, naveo je Vučić.

Cilj Udruženja, kako je dodao, je pomoć u razvoju inovacija, jačanju transparetnosti i izgradnji demokratskih institucija u Srbiji.

Udruženje naglašava da je Srbija zemlja budućnosti samo ukoliko se njen rast temelji na inovacijama koje će predvoditi mladi ljudi, a koji će svoj dom i budućnost svoje dece videti u njoj.

"Verujemo da u budućnosti država Srbija treba da omogući okvir za poslovanje, uz izgradnju obostranog poverenja i partnerstva sa građanima, udruženjima i kompanijama, a koje se zasniva na transparentnosti“, rekao je Vučić.

Podsetio je da "CarGo“ ima više od 120.000 članova koji žele da se bore za takvu budućnost.

"Nedavno smo osnovali udruženje građana "CarGo“ kako bismo svojim članovima omogućili inovativnu pomoć na putu. Međutim, pored pomoći članovima udruženja, naš cilj je da pomognemo i razvoju inovacija, jačanju transparetnosti i izgradnji demokratskih institucija u Srbiji“, istakao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.