Povećanje poreza zatvoriće hotele

Izvor: Beta, 22.Dec.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje poreza zatvoriće hotele

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta) - Znatno povećanje poreza na hotelijerske usluge, predvidjeno predloženim izmenama zakona o porezu na dodatu vrednost, ugroziće poslovanje hotelijera, upozorilo je u sredu Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Povećanje poreskih stopa na usluge hotelijera ne samo da neće obezbediti odgovarajući budžetski priliv, nego će ugroziti poslovanje hotelijerske a samim tim ukupne turističke i ugostiteljske delatnosti, ukazuju iz Udruženja.

U saopštenju Udruženja navodi se da su predložena zakonska rešenja kontradiktorna deklarisanim opredelenjima za unapredjenje hotelijerstva, koja su pre nekoliko godina bila osnov za utvrdjivanje nižih poreskih stopa.

"Pre šest godina odredjena je stopa poreza na smeštaj od osam odsto da bi se hotelijerstvu dala razvojna šansa i da bi se hotelijeri podstakli na ulaganja u unapredjenje kvaliteta i nivoa usluge", podseća sekretar Udruženja Dragana Šabić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećanje poreza zatvoriće hotele

Izvor: NaDlanu.com, 22.Dec.2010

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta) - Znatno povećanje poreza na hotelijerske usluge, predviđeno predloženim izmenama zakona o porezu na dodatu vrednost, ugroziće poslovanje hotelijera, upozorilo je u sredu Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Porez ugrozio opstanak hotela

Izvor: B92, 22.Dec.2010

Beograd -- Poslovanje hotelijera, pa i sam opstanak hotela ugroziće povećanje poreza na hotelijerske usluge nakon izmena Zakona o porezu na dodatnu vrednost...Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije upozorava da ovo povećanje poreskih stopa ne samo da neće obezbediti odgovarajući...

Nastavak na B92...

Povećanje poreza na hotelijerske usluge zatvoriće hotele

Izvor: Economy.rs, 23.Dec.2010, 02:08

Znatno povećanje poreza na hotelijerske usluge, predviđeno predloženim izmenama zakona o porezu na dodatu vrednost, ugroziće poslovanje hotelijera, upozorilo je danas Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.