Povećana PROSEČNA ZARADA u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana PROSEČNA ZARADA u Srbiji

Nastavljen rast i tokom prvih šest meseci 2018. godine

Republički zavod za statistiku objavio je danas da je prosečna neto plata u Srbiji za juni 2018. godine iznosila 49.226 dinara iliti 417 evra.

Pročitajte i:

U odnosu na isti mesec prošle godine, prosečna junska zarada bez poreza i doprinosa, nominalno je veća za 5,8 odsto, a realno za 3,4 procenta.

Prosečna bruto zarada za jun iznosila je 68.047 dinara i veća je nego u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa istim mesecem prošle godine za 5,3 posto nominalno, a realno za 2,9 odsto.

Kumulativni rast bruto zarada u prvih šest meseci 2018. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 5,5 procenata nominalno, odnosno 3,7 odsto realno. Istovremeno, neto zarade su veće u prvom polugodištu za šest procenata nominalno i za 4,2 posto realno.

Medijalna neto zarada za jun iznosila je 38.500 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih, prema evidenciji Poreske uprave, ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.