Povećan broj zaposlenih za 3,3 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj zaposlenih za 3,3 odsto

Ukupan broj zaposlenih u Srbiji u trećem kvartalu ove godine iznosio je 2.146.842, što je povećanje od 3,3 procenta u odnosu na isti period lane, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS)

Od ukupnog broja zaposlenih, 1.699.260 je zaposleno u pravnim licima, 370.016 predstavljaju preduzetnici, lica zaposlena kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost, a 77.566 lica predstavljaju registrovani individualni poljoprivrednici.

- U odnosu na treći kvartal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2017. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 3,3 procenta, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 3,2 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 6,7 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 8,2 procenta - navodi RZS.

U odnosu na prethodni kvartal ove godine, ukupan broj zaposlenih je veći za jedan procenat, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 0,9 odsto.

Broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 1,8 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 2,5 procenta, pokazju podaci RZS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.