Povećan broj preduzeća sa računima u blokadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj preduzeća sa računima u blokadi

BEOGRAD - Privredna komora Srbije zatražila je od Narodne banke Srbije (NBS) da napravi i objavi detaljniju analizu privrednih subjekata čiji su računi u blokadi, izjavila je potpredsednica komore Vidosava Džagić.

Ona je agenciji Beta rekla da se, prema podacima NBS, broj preduzeća čiji su računi blokirani povećava, ističući da je to ozbiljan problem.

Kako je rekla Džagićeva, da bi bili doneti precizniji zaključi mora se napraviti analiza strukture tih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer tu spadaju i preduzetnici, velika, mala i srednja preduzeća.

Uz napomenu da je važno znati koliko radnika zapošljavaju ta preduzeća, ona je rekla da je problem likvidnosti preduzeća postojao i pre krize, a da se sada samo povećao.

Prema podacima Narodne banke Srbije, u Srbiji su blokirani računi 58.069 firmi, a ukupan iznos duga je veći od dve milijarde evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.