Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošački krediti sa manjim kamatama

Novim zakonom o zaštiti potrošača dolazi kraj monopolskom ponašanju trgovaca prema kupcima, ali i prema proizvođačima, kažu u Ministarstvu trgovine.



Kvalitetnija tehnička roba u ponudi, potrošački krediti sa malim kamatama, odustajanje od putovanja bez naknade turističkoj agenciji, samo su neka od rešenja koja bi trebalo da se nađu u novom zakonu o zaštiti potrošača koji priprema Ministarstvo trgovine.

Javna rasprava trajaće naredna dva meseca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ministar trgovine Slobodan Milosavljević usvajanje zakona očekuje do kraja godine. Ukoliko vam je prodavac rekao da su cipele kožne, dobre i udobne, a vi posle nekoliko dana nošenje dobijete žulj, moći ćete da ih vratite bez rasprave s prodavcem i da novac dobijete nazad. Čak i ako vam se ne dopada šporet, jer se ipak nije uklopio u boju vaše kuhinje - i njega ćete moći naknadno da vratite.

Iako danas ovakvo pravo kupca izgleda kao naučna fantastika, ovaj postupak bi trebalo da bude stvarnost posle donošenja novog zakona o zaštiti potrošača.

„Novi zakon potrošača stavlja u fokus i 'centar univerzuma’, u centar svih ekonomskih dešavanja u zemlji. Kada ovaj zakon bude usvojen, zaista neće postojati ništa po čemu će prosečan potrošač u Srbiji biti u nepovoljnijem položaju od potrošača u EU”, tvrdi ministar Milosavljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.