Potrošačke cene više za 5, 6 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošačke cene više za 5, 6 odsto

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u januaru 2012. godine u proseku su veće za 0,1 odsto nego u decembru prošle godine, dok su u odnosu na isti mesec lane povećane za 5,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u januaru 2012. godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama alkoholna pića i duvan (4,4 odsto), rekreacija i kultura (jedan odsto), transport i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po 0,6 odsto).U grupi restorani i hoteli mesečno povećanje cena je 0,3 odsto, dok je pad cena zabeležen u grupama hrana i bezalkoholna pića (od 0,9 odsto ) i u sektoru komunikacija (od 0,1 odsto).Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, precizira statistika.BEOGRAD , 23. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.