Potrošačka korpa u Crnoj Gori 800 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošačka korpa u Crnoj Gori 800 evra

Ukupna vrednost minimalne potrošačke korpe u Crnoj Gori u martu je iznosila 804,80 evra, što je za 0,9 odsto više u odnosu na prethodni mesec.

Rast cena povrća, voća, odeće, obuće i mesa dovelo je do rasta mesečne inflacije koja je u martu ove godine iznosila jedan odsto. Na rast inflacije uticalo i poskupljenje goriva i maziva.

Od ukupne vrednosti minimalne potrošačke korpe u martu, na hranu i bezalkoholna pića odnosi se 256,50 evra, na neprehrambene proizvode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i usluge 350,20 i na troškova stanovanja 198,10 evra.

"Vrednost minimalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u martu, u odnosu na februar, zabeležila je rast od 1,4 odsto", naveli su iz crnogorskog zavoda za statistiku, Monstat.

Kada je reč o vrednosti minimalne potročačke korpe za neprehrambene proizvode i usluge, ona je skočila za jedan odsto u poređenju sa prethodnim mesecom, dok je vrednost imputirane rente u odnosu na februar ostala nepromenjena.

"Ukupna vrednost minimalne potrošačke korpe u martu 2015. godine je, u odnosu na mart prošle godine, povećana je za 1,6 odsto, dok je u odnosu na decembar 2014. povećana za 1,1 odsto", kazali su iz Monstata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.