Potpuna obustava rada u Zastava oružju

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuna obustava rada u Zastava oružju

Samostalni sindikat fabrike Zastava oružje odlučio je da od danas počne potpuna obustava rada u toj fabrici.

Takva odluka je doneta, kako je saopštio sindikat, jer se ni treći dan od početka protesta oružara zauzimanjem magacina sa oružjem i municijom, niko iz Vlade Srbije "ne oglašava o iznalaženju rešenja sa kojim se u ovom trenutku suočava preduzeće".

Oko 200 oružara provelo je i drugu noć u magacinima oružja i municije u krugu fabrike. Protest oružara >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je počeo u ponedeljak ujutru, jer su radnici nezadovoljni zbog toga što nadležni ne rešavaju problem statusa fabrike, neuposlenosti kao i zbog kašnjenja aprilske zarade.

Poslovodstvo fabrike je istaklo da ne podržava takav metod zalaganja za socijalni dijalog i zatražilo da se protestom ne ugrozi bezbednost u fabrici.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.