Potpisivanje memoranduma o razumevanju sa USAID

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje memoranduma o razumevanju sa USAID

Predstavnici 42 lokalne samouprave i Programa za jačanje ekonomske sigurnosti Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID), potpisaće sutra u Beogradu Memorandum o razumavanju na ceremoniji "Spremni za izazove budućnosti".

Kako je saopštilo Ministarstvo omladine i sporta, na ceremoniji o položaju mladih u Srbiji, pitanjima njihovog zapošljavanja, dosadašnjim rezultatima saradnje, kao i budućim koracima govoriće ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik, kao i gradonačelnici, koordinatori kancelarija za mlade i mladih preduzetnika.

Ceremonija "Spremni za buduće izazove" u Palati Srbije predstavlja proširenje saradnje izmedju Ministarstva omladine i sporta, Programa za jačanje ekonomske sigurnosti USAID i predstavnika lokalnih samouprava radi jačanja omladinskog preduzetništva.

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo USAID, od 620 mladih ljudi koji su uspešno završili treninge usavršavanja preduzetničkih veština, njih 91 odsto je pokazalo izuzetno optimističan stav o pitanju mogućeg zaposlenja, 16 odsto je konkurisalo za "start-ap" projekte, a sedam odsto već vodi vlastita preduzeća.

Treninzi koji su osmišljeni da upoznaju mlade sa mogućnostima koje pruža privatno preduzetništvo, kao i sa načinima prevazilaženja poslovnih kriznih situacija, tokom 2009 organizovani su u saradnji opštinskih Kancelarija za mlade i USAID u više od 30 opština u Srbiji.

U saopštenju je navedeno, i da u sklopu redovnih aktivnosti u Srbiji USAID podržava i aktivnosti organizacije "Dostignuća mladih" koja će tokom ceremonije predstaviti rezultate rada sa 2.700 srednjoškolaca iz 93 škole u Srbiji postignute tokom prošle godine.

Kako je navedeno, u 2010 je program "Dostignuća mladih" aktivan u 124 škole i okuplja oko 4.000 učenika srednjih škola u Srbiji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.