Izvor: B92, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za besplatnu podelu akcija

Beograd -- Sindikati traže podršku javnosti za zakon koji će regulisati besplatnu podelu akcija radnicima velikih, javnih preduzeća.

Konfederacija slobodnih sindikata Srbije objavila je danas u medijima javni poziv za prikupljanje "potpisa podrške" zakonu koji će regulisati besplatnu podelu akcija radnicima velikih, javnih preduzeća. Potpisi će biti prikupljani širom Srbije od 9. do 12. oktobra, od 9 do 17 časova u opštinskim većima Saveza samostalnih sindikata Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U oglasu, pod sloganima "Besplatne akcije za sve", "Da vas privatizacija ne zaobiđe" i "Zakon za vas", navodi se da će nakon prikupljanja potpisa podrške predlog zakona biti dostavljen Skupštini Srbije.

Medijski poziv, kako precizira Konfederacija slobodnih sindikata, upućen je radnicima Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, PTT Telekoma, Železnica Srbije, JAT ervejza, Srbijavoda, Srbijašuma i ostalih javnih preduzeća sa društvenom svojinom, kao i onima, kako se navodi, "koji su pre penzionisanja radili u njima".

Konfederacija slobodnih sindikata u novembru prošle godine izrazila je nezadovoljstvo zbog ometanja masovne peticije "Akcija za akcije", u kojoj učestvuju 24 sindikata, koji su tražili "pravičnu" podelu besplatnih akcija za radnike u javnim preduzećima u Srbiji.

U Skupštini Srbije 25. maja ove godine odbijeni su predlozi četiri zakona o besplatnoj podeli akcija u javnim preduzećima i javnom sektoru, koje je, kako je tvrdila Konfederacija sindikata, podržalo 540.000 građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.