Potpisano: Telefoniranje će vas koštati manje u romingu

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisano: Telefoniranje će vas koštati manje u romingu

Regionalni sporazum o romingu koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana potpisan je na Digitalnom samitu ZB u Beogradu.

Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a u ime Srbije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Cene rominga će u prvoj fazi od 1. jula, biti smanjene za 27 odsto, a od 1. jula 2021. godine se očekuje potpuno ukidanje rominga za Zapadni Balkan. Prema sporazumu, cene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za minut razgovora ne mogu biti veće od 22,4 dinara, cene poruke od sedam dinara, dok će maksimalna cena za prenos podataka biti 21,4 dinara, sve bez PDV-a.

Cena rominga sa Albanijom biće umanjena za čak 85 odsto, budući da Albanija do sada nije bila deo sporazuma koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i BiH.

Sporazum je potpisan pod pokroviteljstvom EU. Digitalni samit Zapadnog Balkana, u organizaciji Vlade Srbije, traje dva dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisano: Od jula niže cene rominga

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2019

Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana, potpisan je Digitalnom samitu ZB u Beogradu...Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a ispred Srbije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić...Cene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.