Potpisano: Otvara se važan centar u Beogradu

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 15:10

Potpisano: Otvara se važan centar u Beogradu

Ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu potpisan je danas u Ženevi.

U tom gradu, premijerka Srbije Ana Brnabić sastala sa osnivačem i izvršnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon sastanka u sedištu WEF-a usledilo je potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, a dokument je u ime Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpisao direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Inače, Svetski ekonomski forum (World Economic Forum) je organizacija osnovana 1971. godine, sa sedištem u Ženevi, a najpoznatiji skup je godišnji sastanak Foruma u Davosu, tokom kojeg se okupljaju vodeći poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari, kako bi razgovarali o globalnim izazovima.

Osim sastanaka, Forum provodi brojna istraživanja, a WEF ima promatrački status pri Privrednom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.