Potpisan ugovor o gasifikaciji Šida

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o gasifikaciji Šida

Potpisan ugovor o gasifikaciji opštine Šid. Ugovor potpisali generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, prewdsednica opštine Šid Nataša Cvetković i predstavnik italijanskoj konzorcijuma "GAP".

U Šidu je danas potpisan ugovor o gasifikaciji te opštine u vrednosti od 16 miliona evra, koja treba da bude završena 2013. godine i omogući podizanje mogućnosti te pogranične opštine za privlačenje stranih investitora.

Ugovor su potpisali generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, predsednica opštine Šid Nataša Cvjetković i predstavnik italijanskog konzorcijuma "GAP" iz Firence.

Radovi na autoputu kroz Beograd

Ubistvo u prodavnici u Šidu

U NIS-u potpisan novi kolektivni ugovor

Posle ceremonije potpisivanje ugovora Bajatović je rekao da će gasifikacija Šida podrazumevati izgradnju oko 250 kilometara distributivne mreže i približno 40 kilometara magistralnog gasovoda od Sremske Mitrovice do tog grada.

Oko 10 miliona evra biće uloženo za izgradnju distributivne mreže, a šest miliona evra za magistralni gasovod, precizirao je Bajatović i dodao da će radovi na izgradnji započeti u oktobru ove godine, a završetak se planira u 2013.

Bajatović je istakao da će opština Šid izgradnjom gasovoda poboljšati svoje mogućnosti za privlačenje stranih investitora, jer već poseduje odgovarajuću infrastrukturu.

On je pohvalio lokalnu samoupravu koja je veoma brzo odgovorila na zahteve za izdavanje potrebnih dozvola.

Generalni direktor "Srbijagasa" pozvao je sve ostale opštine u Sremu da se u takmičarskom duhu priključe opštini Šid kako bi olakšali dolazak ulagača iz inostranstva.

Cvjetkovićeva je rekla da gasifikacija opštine Šid ne znači samo povoljniji ambijent za dolazak stranih investitora već i bolji kvalitet života njenih građana i napomenula da će ta opština dobiti na značaju kao pogranična zona, jer se očekuje da susedna Hrvatska uskoro postane punopravna članica Evropske unije.

(Tanjug), Foto: Arhiva

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbijagas gradi gasovod do Šida

Izvor: Beta, 17.Avg.2011

ŠID, 17. avgusta 2011. (Beta) - Javno preduzeće Srbijagas potpisalo je u sredu ugovor o strateškom partnerstvu sa italijanskijm konzorcijumom Gap o snabdevanje opštine Šid gasom, ukupne vednosti 16 miliona evra...Ugovorom je predvidjena izgradnja gasovoda dužine 44,5 kilometra, a snabdevanje...

Nastavak na Beta...

Potpisan ugovor o gasifikaciji Šida

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2011

BEOGRAD, U Šidu je danas potpisan ugovor o gasifikaciji te opštine u vrijednosti od 16 miliona evra, koja treba da bude završena 2013. godine i omogući podizanje mogućnosti te pogranične opštine za privlačenje stranih investitora. Ugovor su potpisali generalni direktor 'Srbijagasa' Dušan Bajatović,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.