Potpis ugovora o gradnji TE Stanari

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpis ugovora o gradnji TE Stanari

Banjaluka -- Danas je potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju termoelektrane Stanari kod Doboja u vrednosti od oko 690 miliona evra.

Vrednost investicije TE Stanari 690 miliona evra

Ugovor su popisali ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske Rajko Ubiparip i direktor EFT-a Stefan Lončar.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi 2012. godine trebalo da bude završena izgradnja termoelektrane po najsavremenijim tehničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ekološkom standardima i snage 410 megavata kojom bi se obezbedila godišnja proizvodnja oko tri hiljade gigavat časova električne energije.

On je rekao da je time potvrđena opredeljenost Vlade RS da unapredi i osnaži energetski sektor i celokupnu privredu, dodajući da će termoelektrana Stanari uvećati energetski bilans RS.

Prvi čovek EFT-a Vuk Hamović izjavio je da je izgradnja TE Stanari jedna od najvećih investicija u regionu u oblasti energetike i prva veća investicija u energetski sektor u poslednjih nekoliko decenija. "Ona ne bila moguća da je ekonomska i investiciona klima u RS ne dozvoljava i ne motiviše, a mi smo jedan od najboljih, ali ne i jedini primer te klime", rekao je Hamović.

Ministar Ubiparip kaže da jednokratna koncesiona nagrada iznosi oko 1,9 miliona evra, a koncesiona naknada za korištenje 3,6 odsto godišnjeg prihoda ostvarenog proizvodnjom i prodajom struje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan Ugovor o koncesiji sa EFT-om

Izvor: Poslovni magazin, 26.Feb.2008, 01:37

U Banjaluci je danas potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Termoelektrane "Stanari", vrednosti 1.350.000.000 KM.Ugovor su potpisali ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske Rajko Ubiparip i direktor "EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari" Stevan ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.