Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Sep.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posustalo trgovanje na Beogradskoj berzi

BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi danas je značajno posustalo u odnosu na utorak, a BELEX indeksi su zabeležili oprečna kretanja.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je svega 3,1 milion dinara (26,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je blago oslabio na 759,43 poena, a BELEXlajn je ojačao za nepunih 0,1 posto na 1.621 poen.

Ponovo je danas u centru pažnje investitora bila akcija Naftne industrije Srbije koja je istrgovana za oko 1,5 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dinara, uz rast cene od 0,3 posto na 682 dinara.

Energoprojekt holding je zaključio trgovački dan u padu za 0,3 procenta, na nivou od 690 dinara, uz promet u iznosu od 0,4 miliona dinara, a identičnu realizaciju imalo je i saobraćajno preduzeće „Lasta“, čija je akcija skliznula naniže za petinu procenta na 542 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je izgubila 0,1 odsto vrednosti, spustivši se na cenovni nivo od 3.208 dinara, a isprometovana je za približno 0,1 milion dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ prevodila gubitnike dana s padom od 1,6 procenata na 4.100 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,15 procenata, pri čemu u kupovini 6,82 odsto, a u prodaji 3,48 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.