Posrće prodaja automobila, tržište vapi za eko-vozilima

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posrće prodaja automobila, tržište vapi za eko-vozilima

London -- Registracija novih automobila u Britaniji pala je za 1,6 odsto prošlog meseca, jer je dvocifreni pad tražnje za dizel vozilima nastavio da podriva prodaju.

Prema podacima Udruženja prodavaca i proizvodjača motornih vozila, prodaja je pala na 161.013 automobila u januaru, što je peti uzastopni mesec posrtanja prodaje, usled 20-procentnog pada registracije dizel automobila, prenosi agencija Rojters.

"Da bismo vratili zamajac, potrebne su nam podsticajne politike kako bismo ohrabrili kupce da ulažu u nova, ekološka vozila koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama u vožnji", izjavio je izvršni direktor SMMT-a Majk Hous.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peti mesec pada prodaje automobila u Britaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019

Registracija novih automobila u Britaniji pala je za 1,6 odsto prošlog meseca, jer je dvocifreni pad tražnje za dizel vozilima nastavio da podriva prodaju, prema podacima Udruženja prodavaca i proizvođača motornih vozila (SMMT)..Prodaja je pala na 161.013 automobila u januaru, što je peti uzastopni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.