Poseta delegacije Srbije Kini,sastanak sa čelnicima Alibabe

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta delegacije Srbije Kini,sastanak sa čelnicima Alibabe

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, boraviće od danas do 6. decembra u zvaničnoj poseti Kini Delegacija Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, boraviće od danas do 6. decembra u zvaničnoj poseti Kini, tokom koje je predviđen niz bilateralnih susreta, kao i sastanak sa najvišim predstavnicima Alibaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grupe. "Iskoristićemo posetu Kini i za nastavak tehničke primene Memoranduma o Informatičkom putu svile, koja je započeta u septembru, kada su gosti Beograda bili predstavnici Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine", najavila je Tatjana Matić. Ona je podsetila da je tada dogovorena saradnja u oblastima elektronske trgovine, logistike i razmene tržišnih informacija, "pametnih gradova" i onlajn turizma. "Dogovorena je izgradnja pilot zone ekonomske saradnje u okviru Informatičkog puta svile, gde svaka strana predlaže gradove koji će se u paru uključiti u tu zonu. Sa naše strane predložićemo grad Niš", rekla je Matić.PROČITAJTE JOŠ: Brnabić i Li: Politički odnosi i ekonomska saradnja Srbije i Kine na visokom nivou Predstavnici Srbije učestvovaće na četvrtoj Svetskoj Internet konferenciji, koja će se održati u Vuzhenu, sa temom "Razvoj digitalne ekonomije za otvorene i deljene pogodnosti - Izgradnja društva zajedničke budućnosti u sajber prostoru", navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Za srpsku delegaciju biće organizovan obilazak najvećeg distributivnog centra kompanije Alibaba - "Sisi" („Xixi") - u sedištu grupe u Hangdžou, i razgovaraće se o modelitetima saradnje i mogućnosti prisustva Alibabe na srpskom tržištu.PROČITAJTE JOŠ: Parović: EU kreće u rušenje projekta pruge Beograd – Budimpešta! Republika Srbija podržaće Inicijativu za međunarodnu saradnju u oblasti digitalne ekonomije u okviru platforme "Jedan pojas, jedan put", koja će biti promovisana na konferenciji, a delegacija će učestovati i na Forumu "Međunarodna saradnja na Informatičkom putu svile". Planirani su i sastanci i sa predstavnicima kompanije "Huavej", kao i sa drugim predstavnicima privrednog sektora Kine. Članovi delegacije su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, šefovi Grupe za razvoj Digitalne agende i Odeljenja za regulativu, analizu i planiranje u oblasti informacionog društva, Milan Dobrijević i Natalija Radoja, kao i zamenik gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Srbija na otvaranju 4. Svetske internet konferencije u Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2017, 09:46

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prisustvovala je svečanom otvaranju 4. Svetske internet konferencije u Vuzhenu u Kini, koja se ove godine održava sa temom "Razvoj digitalne ekonomije za otvorene i deljene pogodnosti – Izgradnja društva zajedničke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.