Poruka bivšeg narkomana iz Rume: Prestani pre no što si počeo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka bivšeg narkomana iz Rume: Prestani pre no što si počeo

Poslednjih dana javnost su uznemirile vesti o smrti maloletnih lica, a gde postoji sumnja da su se deca predozirala koristeći psihoaktivne supstance. Da li je znatiželja kod mladih zapravo put do pakla narkomanije i ima li spasa za one koji krenu tim putem, za našu televiziju, govori sagovornik iz Rume koji je i sam nekada bio zavisnik. Podsećamo, danas je Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, koji je ustanovljen Rezolucijom UN 1987. godine, kao izraz odlučnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se tome stane na put.

O korišćenju psihoaktivnih supstanci retko ko od korisnika želi da govori. Ipak, postoje ljudi koji imaju volju da istupe u javnost i svojim primerom pokažu da je izlečenje ipak moguće. Čovek, borac, i kako sam ističe, pre svega suprug i otac petoro dece, jeste Drago Pejić iz Rume.

"Sve je krenulo tako naivno, od nekih tabletica i alkohola, pa do pušenja marihuane vikendom sa društvom. Međutim, korak po korak, stepenicu po stepenicu, stvari su krenule nagore, pa na kraju završavam kao heroinski zavisnik u dvadesetoj godini, pokušavajući da nađem izlaz, ali ne uspevajući", priča Drago.

Drogu najčešće uzimaju mladi, iz znatiželje, slabosti da odbiju ponuđenu droge, nedostatka čvršće veze s porodicom, zbog avanture, ili zato što smatraju da je upravo to "ulaznica u svet odraslih".

Medicinski stručnjaci tvrde da nijedna droga nije bezopasna, napotiv, ostavlja teške posledice i po mentalno i po fizičko zdravlje. Za lečenje je potrebna jaka volja, motivacija i velika podrška porodice.

Životna priča čoveka iz Rume, koja je bila puna izazova, sada može da služi na korist onima koji su zavisnici od narkotika, a njegova poruka, za kraj, da ostane svim ljudima u sećanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.