Porše traži 1,75 mlrd. evra zajma

Izvor: B92, 05.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porše traži 1,75 mlrd. evra zajma

Štutgart -- Nemački proizvođač luksuznih vozila Porše je objavio da je od vlade u Berlinu zatražio finansijsku pomoć kako bi pokrio veliki finansijski manjak.

Porše je od savezne razvojne banke KfW zatražio zajam od 1,75 milijardi evra. Inače, proteklih meseci kompanija je pokušala da pregovara o kreditu u iznosu od 12,5 milijardi evra za pokrivanje operativnih troškova.

Novim ugovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kreditu, potpisanim krajem marta, Porše je osigurao deset milijardi, dok je prošlog meseca Tokijska banka obećala dodatnih 750 miliona evra.

Porše se bori sa devet milijardi evra dugova koji su nastali planiranim preuzimanjem Folksvagena, najvećeg evropskog proizvođača vozila. Prošlog meseca Porše i VW su se konačno dogovorili da integrišu poslove u zajedničku kompaniju.

Planirano je da se udruživanjem objedini deset robnih marki pod jednim krovom, saopštio je Porše. Devet od tih brendova nalazi se u vlasnistvu VW, dok će Porše, kao mnogo manji partner, ponuditi robnu marku svojih sportskih automobila.

Porše je 2005. počeo da kupuje akcije VW, a u januaru ove godine postao je vlasnik 51 odsto deonica gigantskog nemačkog proizvođača automobila, kada je uprava najavila da će taj udeo povećati na 75 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posrtanje legende

Izvor: RTV Pink, 05.Jun.2009

Porše traži pomoć nemačke vlade od 1,75 milijardi evra. . . Nemački proizvođac luksuznih automobila Porše najavio je da će zatražiti pomoć nemačke vlade u iznosu od 1,75 milijardi evra za popunjavanje ogromnih finansijskih rupa, izjavio je zvanični predstavnik kompanije. .

Nastavak na RTV Pink...

Porše traži pomoć

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2009

Nemački proizvođač automobila "Porše" najavio je da će zatražiti pomoć nemačke vlade u iznosu od 1,75 milijardi evra za popunjavanje ogromnih finansijskih rupa. "Porše planira da od Nemačke razvojne banke - KfW zatraži novi kredit kako bi pokrio troškove poslovanja", rekao je portparol kompanije...

Nastavak na Radio 021...

"Porše"od nemačke vlade traži 1,75 miijardi evra

Izvor: AutoBrief.com, 06.Jun.2009, 04:37

"Porše" je najavio da će zatražiti pomoć nemačke vlade u iznosu od 1,75 milijardi evra za popunjavanje ogromnih finansijskih rupa. Nedavnim preuzimanjem dela akcija VW-a dug "Poršea" premašio je ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.