Porasle cijene pšenice i soje

Izvor: Capital.ba, 29.Nov.2021, 09:04

Porasle cijene pšenice i soje

NOVI SAD – Tokom prošle nedjelje na Produktnoj berzi rasle su cijene pojedinih primarnih poljoprivrednih proizvoda, a prije svega soje i pšenice. FOTO: Pixabay Ukupan promet je iznosio 2.844 tona robe, čija je finansijska vrijednost iznosila 126,5 miliona dinara, navodi se u nedjeljnom izveštaju. Ugovori za pšenicu zaključeni su u cjenovnom rasponu od 32,5 dinara za kilogram bez PDV-a do 33 dinara. Ponderisana cijena je iznosila 32,89 din (oko 0.54 KM)/kg bez PDV-a, što predstavlja rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od 3,03 posto. Cijena kukuruza se nije bitno mijenjala u odnosu na prethodnu nedjelju. Ugovori su zaključeni po cijeni od 27 din(oko 0.45 KM)/kg bez PDV-a, dok se kukuruzom sa povećanim procentnom vlage trgovalo od 24,5 do 25,2 dinara za kilogram. Cijena sojinog zrna porasla je za 1,16 procena zbog odsustva ponude. Realizovani su ugovori po cijeni od 73 do 74,5 din/kg bez PDV-a, a prosječna cijena trgovanja bila je 73,75 din/kg bez PDV-a. Tanjug Чланак Porasle cijene pšenice i soje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rast cijena pšenice i soje

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2021

Tokom prošle sedmice na Produktnoj berzi rasle su cijene pojedinih primarnih poljoprivrednih proizvoda, a prije svega soje i pšenice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.