Pomoć Ukrajini nas skupo košta

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 12:21

"Pomoć Ukrajini nas skupo košta"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg priznao je da podrška Ukrajini u aktuelnom sukobu skupo košta zapadne države.

Međutim, istakao je da je neophodno "održavati i povećavati" pomoć Kijevu.

"Rast računa za hranu i energiju za mnoga domaćinstva u Evropi znače teška vremena“, rekao je Stoltenberg u intervjuu nemačkom listu Velt am Sonntag.

Ipak, dodao je, neophodno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastaviti sa podrškom Kijevu. U tom kontekstu, generalni sekretar Severnoatlantske alijanse je visoko cenio isporuke naoružanja Berlina Ukrajini.

"Odlučna podrška Nemačke je ključna“, tvrdi Stoltenberg, a prenosi Sputnjik.

"Svi mi treba da povećamo našu pomoć Ukrajini. To će pomoći Ukrajincima da odbrane svoje pravo na samoodbranu", istakao je on.

Istovremeno, generalni sekretar NATO je primetio da se "pozicija Ukrajine za pregovaračkim stolom može pojačati ako joj se pruži vojna pomoć“.

"Najbolji način da se podrži mir je podrška Ukrajini“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministri spoljnih poslova NATO-a od sutra u Bukureštu, glavna tema podrška Ukrajini

Izvor: Beta, 28.Nov.2022, 10:37

Dvodnevni sastanak ministara spoljnih poslova članica NATO-a, u čijem će fokusu biti jačanje podrške Ukrajini u njenoj borbi protiv ruske invazije, počinje sutra u glavnom gradu Rumunije.Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će učesnici skupa u Bukureštu najveću pažnju posvetiti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.