Pomoć SAD Srbiji dostigla 800 miliona dolara

Izvor: NaDlanu.com, 31.Okt.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć SAD Srbiji dostigla 800 miliona dolara

BEOGRAD, 31. oktobra 2011. (Beta) - Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Meri Vorlik izjavila je u da su SAD investirale više od 800 miliona dolara u Srbiji u poslednjih deset godina kroz različite programe razvojne pomoći.

BEOGRAD, 31. oktobra 2011. (Beta) - Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Meri Vorlik izjavila je u da su SAD investirale više od 800 miliona dolara u Srbiji u poslednjih deset godina kroz različite programe razvojne >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pomoći.Vorlik je u interjvuu agenciji Beta kazala da je oko 663 miliona dolara dodeljeno je kroz programe za ekonomski rast i unapredjenje upravljanja Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID), koja obeležava 10 godina rada u Srbiji i 50 godina rada u svetu."Cilj pomoći bio je da se pomognu i promovišu reforme, posebno one koje će omogućiti Srbiji da postane član Evropske unije (EU). Verujemo da je napravljen značajan napredak", istakla je ambasadorka.Prema njenim rečima, konkretnu pomoć SAD su u Srbiji pružile podrškom donošenju velikog broja zakona važnih za proces reformi i stvaranje zakonskog okvira i poslovnog ambijenta presudnog za privlačenje investicija u Srbiju."To je veliki deo posla SAD u Srbiji. Da se pomogne u stvaranju sredine koja će stimulisati investicije, stvaranje radnih mesta i ekonomski rast", kazala je Vorlik.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.