Pomirenje? Ukrajina obustavila

Izvor: B92, 05.Okt.2023, 19:33

Pomirenje? Ukrajina obustavila

Ukrajina je privremeno obustavila žalbe protiv Poljske, Mađarske i Slovačke u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Ukrajina radi na "kompleksnom rešenju" njihovog trgovinskog spora, izjavio je danas ukrajinski trgovinski predstavnik Taras Kačka.

"Vidimo da će ovaj problem biti eliminisan u narednim nedeljama i mesecima", rekao je Kačka novinarima tokom posete Briselu, javila je agencija Interfaks-Ukrajina, a preneo Rojters.

On je istakao da su, dok Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traži praktično rešenje, sporovi u STO na čekanju.

Poljska, Slovačka i Mađarska uvele su ograničenja na uvoz ukrajinskih žitarica, kako su navele, u interesu svojih ekonomija i radi zaštite njihovih poljoprivrednika od prezasićenosti proizvodima.

Pročitajte još: Mir, mir, mir...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.