Poljaci ne žele da se odreknu uglja

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci ne žele da se odreknu uglja

Predsednik Poljske Andžej Duda rekao je da njegova država, koja se većinom oslanja na ugalj za energiju, ne planira da se odrekne tog fosilnog goriva.

Duda je to rekao na konferenciji za novinare na početku COP24 klimatske konferencije UN koja ima za cilj smanjenje globalnog zagrevanja.

Konferencija se održava u Katovicama, koja se nalaze u regionu Šleska s puno rudnika uglja koji pokriva 80 odsto poljskih energetskih potreba. Duda je rekao da "danas nema planova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za odustajanje od uglja" budući da Poljske zalihe mogu trajati 200 godina. On je rekao da je ugalj "strateško fosilno gorivo" Poljske koje joj garantuje energetsku bezbednost i suverenitet i "koji bi bilo teško ne koristiti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.