Političar se žali: Ne radim ništa, a primam platu!

Izvor: B92, 04.Mar.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političar se žali: Ne radim ništa, a primam platu!

Nikozija -- Jedan kiparski funkcioner uzburkao je javnost u zemlji pošto se u pismu predsedniku Republike požalio da već godinu dana prima platu, a ništa ne radi.

Marios Drusiotis naveo je da nije obavio nijedan posao otkako je u februaru prošle godine imenovan na funkciju zamenika ministra energetike, trgovine i turizma, kako bi kontaktirao sa stranim investitorima u vezi sa projektima iz svog resora.

U pismu predsedniku Nikosu Anastasijadesu koje je ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljeno na sajtu dnevnog lista Filelefteros, Drusiotis tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost.

''Smatram da je neprihvatljivo da jedan funkcioner sa koeficijentom plate A13+2 ne radi ništa", napisao je on. Po ovom koeficijentu, kiparski funkcioneri primaju oko 5.000 evra mesečno iako prosečna zarada u ovoj zemlji, članici Evropske unije (EU) i Evrozone, iznosi 1.500 evra.

Drusiotis je ironično dodao da bi mogao i da ostane kod kuće, a država bi tako uštedela novac koji troši na električnu energiju u njegovom kabinetu.

On je, međutim, juče odbio da za Frans pres komentariše svoje tvrdnje, koje su uzburkale javnost na ovom mediteranskom ostrvu.

Sa druge strane, kiparski ministar energetike, trgovine i turizma nazvao je postupak svog zamenika "klevetom državne funkcije".

Prema njegovim rečima, novoimenovani zamenik zadužen je za privlačenje stranih investitora i otklanjanje administrativnih prepreka sa kojima se oni suočavaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.