Policijska zaštita za orhideju

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska zaštita za orhideju

Britanci su veliki ljubitelji egzotičnih biljaka, zbog čega su veoma angažovani na njihovom očuvanju. U jednom rasadniku angažovana je policijska patrola i postavljene su veoma skupe kamere za video nadzor kako bi zaštitile orhideje.

Među njima se ističe orhideja Lejdi Sliper veoma retke vrste koja je uspela da se održi desetinama godina dok su se druge oko nje gasile, prenose lokalni mediji.

Mogućnost gubljenja tog cveta čija vrednost može da dostigne i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 5.000 funti danas je sve veća.

Bilo je mnogo slučajeva krađe i da bi sprečila da se to ponovi, uprava rasadnika je odlučila da više ne štedi na sredstvima.

Angažovana je policija koja često patrolira staklenicima rasadnika i u njihovoj okolini i postavljene su kamere za video nadzor koje rade 24 časa neprekidno.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.