Policija češlja skladišta robnih rezervi

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija češlja skladišta robnih rezervi

VLADA Srbije usvojila je u utorak mere koje će biti preduzete nakon vanredne kontrole stanja zaliha i kvaliteta pšenice i kukuruza u državnim robnim rezervama. - Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je da proveri zakonitost rada odgovornih lica u skladištima gde je utvrđena razlika između stvarnog stanja zaliha pšenice i kukuruza i knjigovodstvenog stanja koje vodi Republička direkcija za robne rezerve - saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede posle sednice Vlade. Takođe, radna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja je proveravala stanje zaliha u silosima, dobila je zadatak da ponovi kontrolu u skladištima u kojima do sada nije bilo moguće utvrditi da li su zalihe vlasništvo Republike Srbije ili trećih lica. Nadzor nad radom Republičke direkcije za robne rezerve poveren je Ministarstvu trgovine. Ministarstvo trgovine je prvi put, posle više decenija, nedavno izvršilo pravu kontrolu robnih rezervi, jer do sada silosi nisu bili proveravani, već samo papiri. Tada je utvrđeno da je opljačkana velika količina robe. Skladištari su, naime, prodavali državnu robu koju su dobijali od Robnih rezervi "na čuvanje" , dok su istovremeno od države uzimali dobru mesečnu naknadu. Kako su "Novosti" već pisale, pripadnici radne grupe Uprave kriminalističke policije MUP Srbije još od maja proveravaju poslovanje direkcije za robne rezerve. Policija je u ovu ustanovu ušla pre izbijanja afere sa preprodajom državnog žita. Do prvih dokaza o postojanju krupnijih zloupotreba u vezi sa robom iz državnih robnih rezervi došlo se tokom policijske istrage u pančevačkoj "Azotari". KUKURUZ SA AFLATOKSINOM VLADA je zadužila Republičku direkciju za robne rezerve da objavi poziv o pozajmici do 25.006,89 tona merkatilnog kukuruza koji sadrži aflatoksin iznad maksimalno propisane granice. Ovaj kukuruz biće prerađen u stočnu hranu. - Ovaj kukuruz može da se koristi isključivo u skladu sa Uputstvom za proizvođače stočne hrane Ministarstva poljoprivrede iz februara ove godine, za proizvodnju potpunih i dopunskih smesa za starije kategorije i tovnu stoku, i to uz nadzor veterinarske inspekcije - ističu u Vladi Srbije. Pozajmica kukuruza je bez plaćanja kamate, ali uz obavezu vraćanja "duga" iz ovogodišnjeg roda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Policija češlja skladišta robnih rezervi u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 10.Jul.2013, 08:30

BEOGRAD, Vlada Srbije usvojila je u utorak mjere koje će biti preduzete nakon vanredne kontrole stanja zaliha i kvaliteta pšenice i kukuruza u državnim robnim rezervama. - Ministarstvo unutrašnjih poslova ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.