Pojeftinjenje u Srbiji: Septembar doneo pad cena

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojeftinjenje u Srbiji: Septembar doneo pad cena

Beograd -- U Srbiji su u septembru ove godine potrošačke cene kojima se meri inflacija bile niže 0,3 odsto nego u avgustu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa septembrom 2017. godine infacija je iznosila 2,1 odsto, a u odnosu na kraj prošle godine 1,9 odsto.

U septembru su pojeftinili rekreacija i kultura (5,6 odsto), komunikacije (0,3 odsto), hrana i bezalkoholna pića, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po 0,2 odsto) i odeća i obuća (0,1 odsto).

Poskupeli su usluge restorana i hotela (0,6 odsto), transport (0,5 odsto), zdravstvo (0,4 odsto) i obrazovanje (0,1 odsto).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deflacija u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2018

Maloprodajne cene u Srbiji u septembru ove godine bile su 0,3 odsto niže nego u avgustu, a u poređenju sa prošlogodišnjim septembrom uvećane su 2,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku...U prvih devet meseci ove godine maloprodajne cene su uvećane za 1,9 odsto...U septembru su najviše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.