Podsticaji za 402 poljoprivrednika

Izvor: Capital.ba, 21.Okt.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticaji za 402 poljoprivrednika

BANJALUKA – Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima i premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje tokom ove godine iz budžeta grada Banjaluka izdvojeno je blizu 890.000 KM, rečeno je u banjalučkom Centru za razvoj poljoprivrede i sela. Prema podacima ovog centra, ovogodišnje podsticaje dobila su 402 poljoprivrednika, koja su učestvovala na javnom pozivu. U Centru za razvoj poljoprivrede i sela precizirali su da je ukupan iznos izdvojen za odobrene podsticaje 888.133 KM i naveli da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na javni poziv za dodjelu sredstava, koji je okončan krajem maja, prijavilo ukupno 483 kandidata. Kako su naveli, 21 kandidat je odbijen zbog neispunjavanja uslova predviđenih pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje, dok je njih 60 odustalo. Među ovogodišnjim korisnicima poljoprivrednih podsticaja najviše je onih iz oblasti biljne i animalne proizvodnje – njih 186, zatim korisnika premija za steone junice 52 i pčelinja društva 124 kandidata. Odobreno je i 40 prijava za sufinansiranje sjemenskog materijala. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Podsticaji za 402 poljoprivrednika

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2018

BANJALJUKA - Podsticaje poljoprivrednim proizvođačima i premije za razvoj poljoprivredne proizvodnje dobila su 402 poljoprivrednika koja su učestvovala na ovogodišnjem javnom pozivu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.