Podstanari prepušteni samovolji stanodavaca: Za garsonjeru u NS potrebno 300€

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podstanari prepušteni samovolji stanodavaca: Za garsonjeru u NS potrebno 300€

Novi Sad -- I pored intenzivne gradnje, procenjuje se da su cene stanova za izdavanje u Novom Sadu ove godine skočile za oko 30 odsto.

U proseku, za jednu garsonjeru potencionalni podstanar ove jeseni moraće da izdvoji za prvi mesec stanovanja i više od 300 evra.

Prva TV je sa studentima Filipom i Kristijanom, u susret 1. oktobru, krenuli u potragu za stanom u Novom Sadu. Ono sa čim se budući i ostali novosadski studenti susreću ove jeseni je kažu, čak i sramotno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se uporede cene i kvalitet.

Da su cene novosadskih stanova za izdavanje gotovo drastično skočile ove godine, potvrdile su i agencije za nekretnine.

Među najjeftinijim su garsonjere do 25 kvadrata za koju sa depozitom prvog meseca stanar mora izdvojiti od 300 do 350 evra.

U Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine takođe su upoznati sa ovim trendom naglog poskupljenja stanova, ali nažalost, prema postojećoj zakonskoj regulativi, podstanari su i dalje prepušteni samovolji stanodavaca kažu.

Više u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.