Podrška Nemačke promociji privrede Srbije

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Nemačke promociji privrede Srbije

Nemačka će nastaviti podršku promociji privrede Srbije i pružati pomoć u stručnom obrazovanju, zaključak je današnjeg sastanka predstavnika Privredne komore Srbije i nemačkog Ministarstva za saradnju

Predsednik PKS Marko Čadež najavio je u Berlinu velike skupove uz prisustvo predstavnika vlade, manje sastanke na kojima će se nemačkim firmama približiti konkretne prednosti ulaganja u Srbiju i direktne kontaklte preduzeća.

Kao dobar primer naveden je skup >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nemačkih kupaca i dobavljača iz regiona Jugoistočne Evrope, koji je održan početkom juna u Minhenu. Jedan od predloga učesnika je da sledeći takav skup bude o Srbiji i o nekom određenom sektoru u kojem obe privrede vide potencijal za saradnju.

Na sastanku su razmatrani i pravci zajedničkog delovanja, načini da se podstaknu kooperantski poslovi sa nemačkim firmama i privuku novi investitori.

Važan segment razgovora bilo je uvođenje dualnog obrazovanja - kombinacije školovanja u stručnim školama i rada u firmama, po uzoru na nemački model.

Na sastanku u Berlinu, uz delegaciju PKS i nemačkog Saveznog ministarstva za saradnju, bili su i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji, nemačke razvojne agencije GIZ, razvojne banke, kao i predstavnici Ambasade Srbije.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.