Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju razgovori sa misijom MMF-a

BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Albert Jeger, u Beogradu počinje tehničke razgovore o šestoj reviziji tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom. Zvanični razgovori Misije MMF-a s predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije počeće u ponedeljak. Glavne teme razgovora biće rebalans budžeta Srbije za 2010. godinu i predlog budžeta za 2011. godinu.

Deficit ovogodišnjeg budžeta Srbija u dogovoru sa MMF-om trebalo bi da bude 4,75 odsto bruto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << domaćeg proizvoda (BDP). Prema najavama predstavnika Vlade Srbije, deficit će ostati u tom okviru, a budžetski rashodi će rebalansom biti povećani za oko 17 milijardi dinara, tako da će deficiti umesto 106 milijardi iznositi oko 120 milijardi dinara. Za iduću godinu predviđeno je smanjenje budžetskog deficita na četiri odsto BDP-a.

Kreditni aranžman Srbije i MMF u vrednosti oko tri milijarde evra ugovoren je sredinom maja 2009. i završava se u aprilu 2011. Do sada je Srbija povukla 1,46 milijardi evra tog kredita.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.